Hvad kan jeg købe bolig for

Hvad er beløbet jeg kan købe bolig for?

Når man skal ud og investere i en ny bolig, er der nogle ting, man skal have på plads først. For det første bør det allerførste spørgsmål, man stiller sig selv vel være ”hvad kan jeg købe bolig for?”.

Det er i hvert fald temmelig oplagt og rimelig nødvendigt at få på det rene helt fra begyndelsen af, hvor mange penge, man rent faktisk har til rådighed; og derved også, hvor mange penge, man kan tillade sig og give sig selv lov til at investere i en ny bolig.

Spørgsmålet er svært at svare helt præcist på, da man for at kunne det, skal have tilgang til nogle private og personlige budgets og kontoer for at kunne give et direkte og helt korrekt svar.

Men et overordnet svar på spørgsmålet; ”hvad kan jeg købe hus for?” kan dog godt besvares; vel og mærke ud fra foranstående antagelser.

Svaret findes i din nuværende bolig

For at finde svaret, er man først nødt til at finde ud af, hvor mange penge man kan få for sin nuværende bolig; hvis man har en sådan.

Det første stadie i denne fase er, at finde ud hvad, hvilken boligtype man bor i lige for tiden; samt hvor den er placeret, hvor stort et areal den har, hvor god dens placering er, samt hvor mange etager boligen er samlet set.

Derefter er ting som antal toiletter i dit nuværende hus, hvilken form for tag og varme, der er, samt husets stand og vedligeholdelse; og til sidst om der er en restgæld i huset af relevans i forhold til prissætning.

Det er de samme områder, man skal omkring i forbindelse med værdiansættelse af den bolig, man gerne vil købe, for at finde frem til, hvad prisen måtte være. Her er det også nødvendigt, at man sørger for at alt stemmer overens med det angivne.

Beregn det præcise tal selv

Når alt dette er på plads, er det muligt at beregne, hvor mange penge du vil have at gøre med, når din nuværende bolig er solgt.

Derudover vil der så også blive lagt vægt på, hvordan dit budget ser ud nu; og også sammenligne det med, hvordan det før har set ud, samt hvordan det vil se ud senere hen.

Her vil dine indtægter og udgifter blive behandlet og sat i kontekst til resten; og på den måde, vil det efterfølgende være muligt at danne et overblik over ”hvad kan vi købe bolig for”.

Hvis du ikke har nogen bolig på nuværende tidspunkt, så er det tilsvarende den mængde kontanter, du har til rådighed, som du skal vurdere ud fra i forbindelse med et boligkøb.

Overblikket vil føre til svaret

Igennem overblikket vil svaret på spørgsmålet så kunne findes. Det er som sagt meget forskellige fra person til person, familie til familie, bolig til bolig osv., hvor meget man kan købe bolig for.

Det afhænger af utrolig mange ting, som man ganske enkelt er nødsaget til at få på plads og helt på det rene, inden man begiver sig fysisk ud på boligmarkedet.

Spørgsmålet ”Hvad kan jeg købe bolig for” kan derfor besvares med et ”det afhænger af, hvor meget du kan sælge bolig for”. Eller hvor meget kapital du har til rådighed, samt hvad din indkomst er.